S&A geeft op de Dag van de Duurzaamheid workshops over kleding recyclen

Op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, heeft Aeres VMBO Almere groots uitgepakt. De gehele dag woensdag stond voor alle leerlingen, studenten en medewerkers in het teken van duurzaamheid, met interessante workshops en diverse lekkernijen.

 

De stichting wil graag uitbreiden met nieuwe bestuursleden

0 Berichten

S&A ontvangt donatie van duurzaamste drukkerij: Drukkerij De Bij

Drukkerij de Bij uit Amsterdam ontving de internationale KODAK SONORA Plate Green Leaf Award. Op Drupa mocht de duurzame drukker de hieraan verbonden beloning van € 5000,- in ontvangst nemen.

Die gaat naar Suus & Abel Sustainable, een liefdadigheidsorganisatie die als doel heeft om kinderen bewust te maken van een duurzame toekomst. Lees hier verder.

 

0 Berichten

S&A staat 1 juni op de Beleef in Almere!

Een middag vol inspirerende ideeën voor aanvullend natuur- en cultuuronderwijs, mini-workshops en (muziek)theater. Een ontmoeting met kunst &cultuur en natuur & techniek voor iedereen die werkzaam is in het (speciaal) basisonderwijs en BSO.

Samen met partners in de natuur- en cultuureducatie hebben we wederom een middag vol inspiratie en verrassingen in petto. Bekijk het programma en schrijf je in via het aanmeldformulier. Deelname is gratis. Waar: Sterrenschool Het Universum, Almere Nobelhorst.

 

0 Berichten

Benieuwd wat de stichting S&A tot nu toe gerealiseerd heeft?

In het jaarverslag van S&A wordt een toelichting gegeven op de gebeurtenissen die gedurende 2015 hebben plaatsgevonden.

Tevens wordt een vooruitblik gegeven. De financiële verantwoording is achterin het jaarverslag opgenomen.

0 Berichten

Een kritische blog over hergebruik

Van oud plastic maak je hele gave dingen. Maar is het punt niet dat we geen overtollig plastic moeten produceren, vraagt Sofie Los zich af.

Voorkomen dus, in plaats van achteraf plastic uit de oceaan vissen en er een hippe schoen van maken. Want ook dat zal uiteindelijk weer bijdragen aan de plastic soep, aangezien zolen slijten bij gebruik en het fijne slijpsel via de straat en waterwegen uiteindelijk in zee terecht komt. 

0 Berichten

Wie weet wat het belang van kleding inzamelen is?

Glas in de glasbak gooien wordt een goede gewoonte. Maar textiel naar de container brengen gebeurt nog te weinig. Zonde! Lees hier verder wat Marc Vooges van inzamelbedrijf Sympany zegt over het nut van textiel inzamelen.

Leerlingen die de gastles Kleding recyclen volgden weten wat het belang is van recyclen én zijn zich bewust van de duurzame bijdrage die zij zelf kunnen leveren. 

0 Berichten

Wil je weten wat er allemaal kan met afval? Neem contact met ons op!

Deze oude telefoons komen uit een ander tijdperk, waarin producten aan het einde van hun levensduur vernietigd worden.

Kunstenaar Jean Luc Cornec weet met zijn 'Telephone Sheep' wel op een hele originele manier te recyclen. 

Bestaat afval tegenwoordig nog wel? Of maken onze moderne spullen al deel uit van 'kringlopen'? Ga het zelf ontdekken tijdens onze interactieve belevingsles (zwerf)afval.

Neem contact met ons op voor meer informatie over deze gastles.

0 Berichten

Breng ons naar de beurs!

Als we de jeugd echt een duurzame toekomst willen geven, dan moeten we zorgen dat er nog meer kinderen de duurzame interactieve belevingslessen kunnen volgen.

Dus Suus & Abel Sustainable wil alle juffen, meesters, docenten en andere beslissers in het onderwijs bereiken.

Met een stand op Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Dé vakbeurs voor professionals in het onderwijs.

Doe mee met de beursgang van Suus & Abel! En doneer hier je aandeel.

0 Berichten

Duurzame app voor nog fijnere feestdagen

De kerstdagen staan voor de deur en dat betekent vaak veel eten en jammer genoeg veel voedselverspilling.

De app Afgeprijsd van Nofoodwasted kan daar iets tegen doen bij het kopen van boodschappen (hopelijk snel met landelijke dekking) en deze tips helpen je op

de avonden zelf: http://bit.ly/1OatsgJ

 

0 Berichten

Help je mee met het verkleinen van de afvalberg?

‘Use-Less’ is een project dat Nederlandse consumenten uitdaagt om voor 16 januari 2016 minstens tien ‘oververpakte’ producten te vervangen voor een meer duurzame variant.

Suus en Abel doen mee!

We hebben de enquête ingevuld, zo maken we ook nog kans op een duurzame prijs.


0 Berichten

Gratis doneren en kans maken op een vakantie!

Goede Doel Shop verloot onder alle afgesloten zorgverzekeringen een vakantie naar Malta voor 2 personen.

Ga naar http://goededoelshop.nl/zorgverzekering

Doneer dus gratis, en maak ook nog eens kans op een vakantie!

We hopen natuurlijk dat Suus & Abel Sustainable jouw goede doel mag zijn: http://goededoelshop.nl/goede-doelen/suus-abel-sustainable

0 Berichten

Vrijdag 9 oktober is het Dag van de duurzaamheid

Op deze dag laat heel Nederland met duizenden activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Kinderen hebben ook veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid met het voorlezen van een duurzaam verhaal op vele basisscholen en kinderboerderijen. Het boek is ook als PDF beschikbaar: Kapsones, geschreven voor kinderen door Laurentien van Oranje & Jan Terlouw.

 

Wie heeft de schoonste wijk?

Dit weekend strijden buurtkinderen uit verschillende stadsdelen in Amsterdam tegen elkaar in het tv-spelshow 'Hou 't Schoon' om dit te bepalen.


Komen jullie morgen en overmorgen (van 10:00 - 12:00 uur) de buurtkinderen aanmoedigen? Na afloop mogen de kinderen gebruik maken van de stormbaan!


De opnames vinden plaats op het terrein bij het Flevoparkbad, Insulindeweg 1002   ‪#‎AmsterdamSchoon‬


Publicatie Les in hergebruik op de Praktijkschool Luca

 “Wie weet er waar katoen vandaan komt?” Zonder enige aarzeling vliegen vijf vingers omhoog. Hoe hoger hoe beter, lijkt wel. Een les kledingrecycling op de Praktijkschool Luca in Amsterdam-Oost is geen moment saai. “En waar wordt de meeste kleding gemáákt?” Nu is er meer aarzeling. Even later zijn alle kinderen in hun eigen kleding op zoek naar het labeltje waarop het land van herkomst staat. Het meeste komt uit China. Op de wereldkaart, voor in de klas, wordt dan plotseling de logistiek van een kledingstuk zichtbaar: van de katoenplantages in de Verenigde Staten, naar de kledingfabrieken in China, naar de winkel in Nederland. Is dat duurzaam? Niet echt.

Lees hier verder op pagina 22-25 in het Dichterbij magazine van de Rabobank

 

NoordRijk geeft duurzaamheid door aan de nieuwe wijk

Met dank aan de Gemeente Amsterdam gaat Suus en Abel aan de groepen 1 tot en met 8 van het IKC Noordrijk de komende dagen workshops over Energie geven. Alle 344 kinderen worden zo de experts in hun eigen duurzame wijk de Bongerd en kunnen energietips gaan delen met hun ouders en andere buurtbewoners.


Het bevordert de samenhang tussen de bewoners in deze nieuwe wijk en dat draagt bij aan een groter maatschappelijk- en verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur en het milieu in de directe omgeving. 


Wij zijn er klaar voor!

Wij zijn er klaar voor! De #OranjeFonds #collectebussen zijn gearriveerd! Vanaf 27 april tot en met 2 mei kun je hierin je bijdrage doen. 


De #OFC #collectebussen staan tijdens bovengenoemde periode bij Etos, Maasdam ijzerwaren, Robeu Sport en Nelson Schoenen op het #Diemerplein in Gemeente Diemen.

 

Suus & Abel in het nieuws

‪#‎OranjeFonds‬ en ‪#‎SuusenAbel‬ staan vandaag in ‪#‎DeEcho‬, editie ‪#‎Diemen‬!

Van het opgehaalde bedrag krijgt Suus & Abel Sustainable de helft. Daarvan worden belevingsworkshops en gastlessen ontwikkelt voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Noord-Holland. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij. Stichting Suus & Abel zoekt vrijwilligers die willen collecteren.

Ben je niet in de gelegenheid om te helpen tussen 27/4 en 2/5? Geen nood, je kunt altijd je bijdrage direct storten op: 

NL60 TRIO 0784 922 667

Dank en samen maken we Suus & Abel tot een nog groter succes!


Amsterdam wordt weer een beetje #duurzamer!

We zijn er klaar voor! Deze week weer twee basisscholen in Amsterdam-Oost die de workshop 'Energie & Water' gaan beleven.


Deze keer de kinderen uit de groepen 4a, 4b en 5 van de Flevoparkschool en later in de week gaan we naar De Waaier voor de onderbouw. Een duurzame toekomst, daar kun je toch niet vroeg genoeg mee beginnen?


Start workshop #Recyclen van Kleding

Vandaag start er weer een nieuwe workshop ‪#‎recyclen‬ van kleding!


Ben je ook geïnteresseerd in onze workshops? Neem contact met ons op en we informeren je graag over deze en andere ‪#‎duurzame‬ belevingsworkshops!

 

 

Suus & Abel wenst je een #duurzaam 2015!

‪#‎SuusenabelSustainable‬ bedankt alle vrienden, partners en betrokkenen voor de geweldige ondersteuning en betrokkenheid in het afgelopen jaar. Voor 2015 staan er weer een aantal duurzame activiteiten gepland. Een fijne jaarwisseling en een ‪#‎duurzaam‬ 2015!

 

Dank voor je komst naar #SolarBoatParade!

Deelname van Suus & Abel Sustainable aan #SolarBoatParade is een groot succes geworden! Heel veel geïnteresseerden bezochten onze stand, waar je o.a. je duurzame wens kenbaar kon maken, alles over energie en verbruik kon vragen, workshops boeken, vriend kon worden (en dat kan nog steeds;-) en ook als Suus & Abel op de foto kon gaan!


Deze en andere foto's zijn nu te zien op onze website:

www.suusenabel.nl/foto-album

www.degroenegrachten.nl

www.solarboatparade.nl

Ontmoet Suus & Abel op zondagmiddag 14 september 2014

Wil je Suus & Abel in levende lijve ontmoeten en met ze op de foto gaan? Dat kan! Op zondag 14 september 2014 kleurt de Westergasfabriek groen als startpunt van de Amsterdam Solar Boat Parade! Tijdens dit evenement laten we je kennismaken met onze spannende, interactieve en duurzame workshops! Laat je verrassen en kom naar het Plein van de Toekomst. We kijken uit naar je komst en neem gerust je familie mee! Locatie: Westergasfabriek, Polonceaukade 27 1014 DA Amsterdam Tijden: 13.00-18.00 uur.

 

Presentatie MKB Award Amstelland & Vecht (10 september 2014)

Presentatie gegeven aan de Amstelveense Duurzaamheidpartners bij Rabobank, Amstelveen. Ter gelegenheid van de pitch voor MKB Duurzaamheid Award 2014 in aanwezigheid van Gemeente Amstelveen en leden van de Ondernemersvereniging Amsterdam.

 Dank voor het podium om ons initiatief met jullie te delen. En het resultaat mag er zijn: vruchtbare contacten gelegd en de mensen RTVAmstelveen hebben het vastgelegd, binnenkort zijn we ook op de lokale TV te zien!


Nominatie NRC CharityAward2014: 'Stem op ons!'

Breng nú je stem uit op de Suus & Abel Sustainable advertentie voor de NRCCharityAwards2014. Via deze link kom je direct terecht op onze advertentie, zodat er meteen gestemd kan worden.

Met je stem maak je niet alleen ons, maar ook jezelf blij. Je kunt een digitaal abonnement winnen, 6 maanden nrc.next of NRC Handelsblad. Wie of wat houd je nog tegen..?

Stemmen kan van maandag 28 juli 12:00 uur tot en met maandag 15 september 2014 12:00 uur. Dank voor je stem!

 

Genomineerd voor ASN Bank Wereldprijs 2014!

Breaking news!! In haar jonge bestaan is Suus & Abel nu al genomineerd voor de ASNBankWereldprijs 2014. Steun ons en dank voor delen! http://goo.gl/sUcczv


Beursdeelname aan Duurzaamheid14 in Taets, Zaandam

In de stand van drukkerij De Bij (één van de S&A bestuursleden is eigenaar van deze drukkerij) presenteert een delegatie van Suus & Abel zich aan de bezoekers.

 

Allen betrokkenen in duurzaamheid in de breedste zin van het woord, om kennis over deze stichting te verspreiden en het vak journaille te woord te staan, contacten met duurzame ondernemers te leggen en social media hiervoor in te zetten.

 

 

Duurzame Dates bij IVN

De volgende stap waren de Duurzame Dates, een serie bijeenkomsten georganiseerd door en op uitnodiging van IVN en DORA, bij locatie Kennemerduinen in Overveen acte de présence gegeven.Hier hebben wij onze plannen gepresenteerd en wij werden na de presentatie direct door o.a. de verantwoordelijke voor onderwijs van de gemeente Bloemendaal benaderd om onze initiatieven, o.a. de belevingsworkshops, aan de basisscholen te presenteren. - Foto: Suus & Abel collega's met de verantwoordelijke van de Gemeente Bloemendaal                    


Suus & Abel groeit!

Wekelijks volgen er vergaderingen met het volledige bestuur. De bestuursfuncties en taken worden verdeeld binnen de diverse disciplines die de bestuursleden in huis hebben. Er wordt vergaderd op diverse locaties, zoals KvK, Dauphine en Intratuin. Hier ontmoeten we ook elke vergadering een verantwoordelijke manager van de locatie en presenteren gelijktijdig onze stichting op locatie. De passie en interactie groeit tussen de bestuursleden en de wil om de jeugd duurzaamheid bij te brengen krijgt steeds meer vorm.

 

Suus & Abel zien het levenslicht

Zes duurzame ondernemers hebben elkaar tijdens DORA-bijeenkomsten leren kennen. DORA staat voor: Duurzaam Ondernemen Regio Amsterdam.  Eind juni 2013 deden zij als groep ondernemers mee aan een pitch voor deelname aan de inzending voor Duurzame Dinsdag. Er ontstond een geweldige synergie binnen de groep en niet alleen de pitch werd gezamenlijk gewonnen, op hetzelfde moment ontstond het initiatief Suus & Abel Sustainable. Dit werd direct omarmd door de Kamer van Koophandel Amsterdam/Syntens om de levensvatbaarheid van dit initiatief te onderzoeken en naar een volwassen organisatie te begeleiden.

 

Kort na het winnen van de pitch voor Duurzame Dinsdag volgen diverse presentaties van het Suus & Abel initiatief elkaar frequent op. Bij de Kamer van Koophandel Amsterdam presenteert de stichting haar net geformuleerde doelen aan een kritische groep leden van DORA. De reacties zijn boven verwachting positief en de suggesties die worden gedaan zijn zeer bruikbaar. Jan Uitzinger, één van onze ambassadeurs binnen het comité van aanbeveling, toont zich zeer tevreden, maar ook zeer betrokken en geeft de stichting adviezen over het opstarten en verder uitbouwen van de stichting.