Wie zijn de S&A-oprichters en wat hebben zij met duurzaamheid?

De stichting werd mede opgericht door onderstaande duurzame ondernemers die elkaar tijdens DORA-bijeenkomsten leerde kennen. DORA staat voor: Duurzaam Ondernemen Regio Amsterdam. Eind juni 2013 won Suus & Abel Sustainable een pitch en werd zij direct omarmd door de Kamer van Koophandel Amsterdam/Syntens om de levensvatbaarheid van dit initiatief te onderzoeken en naar een volwassen organisatie te begeleiden. Op 27 november 2013 werd de Stichting officieel opgericht bij het Diemer Notariaat, de eerste partner van Suus & Abel.

 

De bestuursleden en directie van S&A zijn:


Voorzitter

Robert Slijkhuis is adviseur bij WKZ Installatietechniek voor (duurzame) installaties. Door een goede afstemming van de installatie (verwarming, koeling, klimaattechniek, ventilatie en elektra/verlichting) en de behoefte van de gebruiker en het gebouw is het mogelijk om het comfort te verhogen met een lager energieverbruik. Alle activiteiten richten zich op duurzaamheid en energiebesparing en op een toekomst waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van fossiele brandstof.

 

Penningmeester

Herman van den Berg is sinds 1981 ondernemend installateur. Mede eigenaar van ALLICHT electro-techniek  en Efficiënt Energie. Hij gelooft in een duurzame energievoorziening, Een wereld waarin we niet meer afhankelijk van olie en gas zijn, maar waarin we de energie die we nog nodig hebben opwekken met de zon of lucht. Techniek speelt hierbij een grote rol: het kan het leven makkelijker en leuker maken mits goed ingezet. De beste (en meest duurzame) oplossingen ontstaan wanneer partijen in de bouw samenwerken en over de grenzen van hun eigen vakgebied kijken en steeds de vraag van de klant centraal zet.


Secretaris

Monique Gomez de Mesquita-Vos is sinds 2008 eigenaar van People for Planet sfeermaker voor woon-, werk- en leefomgeving. Duurzaamheid en MVO zijn het DNA van de organisatie. Voor zowel particulieren als bedrijven ontwerpt zij sfeervolle verantwoorde woon- en werkruimten binnen elk budget. Een interieur moet als een 2e huid om je heen passen. Haar talent is SFEERMAKEN dit loopt als een rode draad door haar leven. Vandaar haar beroep Interieur Ontwerper. Tevens is zij gespecialiseerd in verbouw- en verhuismanagement.


Directeur

Mira Vendrig heeft de focus op vernieuwing, verbetering en verduurzaming van organisaties. Zij heeft haar sporen verdiend in zowel het bedrijfsleven als in het maatschappelijk middenveld. Een bewuste keuze om in beide werkzaam te zijn, met als doel ze te verbinden vanuit de overtuiging dat ze elkaar versterken. Deze netwerkregie zet zij in als adviseur, directeur en kwartiermaker. Haar aanpak heeft geresulteerd in een uitgebreid en breed netwerk dat zij actief inzet voor nieuwe business mogelijkheden.

 

Met de dagelijkse leiding van stichting Suus & Abel Sustainable draagt zij zorg voor de interactieve belevingslessen over duurzame thema's in het primair en voortgezet onderwijs.